Автор 13:18 Війна

США виділили Україні 7,9 мільярда доларів!

США виділили 7,9 мільярда доларів на військові потреби України й впровадять нові санкції проти Росії. Про це повідомив Володимир Зеленський.

“Від імені українського народу та наших відважних воїнів на передовій я дякую нашому найближчому союзнику, Сполученим Штатам, за те, що вдалося знайти спосіб виділити залишок безпекової допомоги Україні та забезпечити, щоб повноваження Президента не закінчилися до кінця фінансового року у США”,— президент України.

Зокрема до пакета увійшла додаткова батарея ППО Patriot, інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі, безпілотники, ракети великої дальності та боєприпаси класу “повітря – земля”.

Також кошти підуть на зміцнення оборонно-промислової бази України. Розширюють програму з підготовки українських пілотів для польотів на F-16.

“Україна та Сполучені Штати залишаються близькими союзниками, відданими захисту свободи, людського життя та спільної безпеки в Європі та за її межами. Ми завжди цінували потужну двопартійну підтримку у Сполучених Штатах та серед американців у справедливій справі України щодо перемоги над російською агресією”,— Володимир Зеленський. 

Visited 41 times, 1 visit(s) today
Close Search Window