Автор 20:00 Війна

У Таганрозі біля авіабази РФ розбився важкий російський дрон!

Біля авіабази у Росії, де базується стратегічна авіація Ту-95 у Таганрозі пролунав потужний вибух! Як зʼясувалось розбився російський розвідувальний безпілотник «Оріон», який ще відомий, як «Іноходєц».

Відомо, що БПЛА буквально влетів у будівлю неподалік військової авіабази.

Внаслідок влучання горів склад та кілька автомобілів. Як розповів губернатор Ростовської області РФ, займання вдалося локалізувати. Вогнем пошкоджено покрівлю будівлі та 4 автівки, що були припарковані поруч. Загиблих та постраждалих, за його словами немає.

OSINT-аналітик з ніком «blinzka» оприлюднив точні координати удару. За його даними, на місці «аварії» є споруда з антенами на даху, а за 1,4 км на південний захід — військовий аеродром «Таганрог» ЗС РФ, де були помічені бомбардувальники Ту-95, а також літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Крім того, на тій базі є майданчик для запуску дронів.

Основне призначення БПЛА типу «Оріон» — розвідка, спостереження і виконання ударних завдань. Він належить до класу БПЛА великої тривалості польоту. Максимальна дальність польоту дрона становить до 250 км із прямим управлінням оператора. За наявності супутникового зв’язку та автономного режиму можливе збільшення дальності польоту.

Visited 70 times, 1 visit(s) today
Close Search Window