Автор 08:00 Війна

“Захід має прийняти Україну до НАТО”, — Борис Джонсон

Країнам Заходу варто перестати бути “одержимими психодрамою Володимира Путіна” та зосередитися на допомозі Україні. Про це говорить колишній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон.

“Ми повинні дати Україні величезний пакет фінансової допомоги на кшталт лендлізу – на 500 мільярдів або навіть трильйон доларів”, – додав він.

Джонсон згадав успіхи Збройних сил України в Курській області й сказав, що наша країна могла б досягти значно більшого за весь час повномасштабної війни, якби швидше отримувала озброєння від партнерів.

“Задумайтеся, скільки українських життів можна було б урятувати. Тому Захід має піднестися та відповідати енергії та духу України”, – каже колишній премʼєр Британії.

За його словами, на Заході досі продовжують вестися на “ідіотський аргумент” про ескалацію та про те, що якоюсь зброєю для України нібито можна спровокувати Путіна, хоча все, що відбувається, свідчить про протилежне.

“Мене дістала ця фраза – “ми підтримуватимемо Україну так довго, скільки знадобиться”. Зрозуміло, ми підтримуватимемо Україну скільки необхідно, але це не означає, що немає терміновості. Щоб урятувати життя, потрібно зробити три речі, які я назвав: НАТО, гроші та зброя”, — Борис Джонсон.

Visited 42 times, 1 visit(s) today
Close Search Window