Автор 20:55 Війна

Пріоритет – оборона та безпека: уряд ухвалив держбюджет на 2025 рік

Кабінет міністрів затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік. Пріоритети – безпека та оборона України. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Доходи очікуються на рівні 2 трильйонів гривень, а видатки бюджету — на рівні 3,6 трлн грн. Видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн. Прем’єр обіцяє більше грошей на українську зброю, техніку та дрони.

Понад 400 мільярдів гривень виділяють на соцзахист. За словами Шмигаля, пенсії проіндексують, а субсидії виплачуватимуть усім, хто цього потребує. Ще 211 млрд грн направлять на охорону здоровʼя, а майже 170 млрд грн – на освіту.

Серед пріоритетів — підтримка регіонів і бізнесу. Також продовжать програму гуманітарного розмінування та програму “єОселя”. Також у бюджеті передбачені кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців.

“Новацією цього бюджету стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами, що зробить капітальні видатки більш прозорими та ефективними”, — зазначив Шмигаль.

Visited 99 times, 1 visit(s) today
Close Search Window