Автор 12:15 Війна

Байден підписав секретний документ про ядерну стратегію США

Президент США Джо Байден у березні цього року підписав секретний ядерно-стратегічний план для країни, який змінює політику стримування і готує армію для ядерних протистоянь з Росією, Китаєм і Північною Кореєю. Про це пише “The New York Times”.

На таке рішення президента США вплинула співпраця цих країн. Ще серед причин – нарощування ядерного озброєння Китаєм.

Китайська Народна Республіка конкурує за кількістю ядерного оснащення зі США та Росією — за оцінками Пентагону, до 2035 року Китай матиме 1 500 одиниць такого озброєння. Це найшвидші темпи нарощування зброї у світі, які випереджають прогнози США.

Політики Сполучених Штатів тільки нещодавно почали відкрито говорити про ядерну стратегію, донедавна це питання публічно не порушували взагалі.

“Президент нещодавно випустив оновлені інструкції щодо використання ядерної зброї, щоб врахувати численних супротивників, озброєних ядерною зброєю”,- сказав ядерний стратег Массачусетського технологічного інституту Віпін Наранг.

Він додав, що нова стратегія покликана одночасно стримувати Росію, Північну Корею та Китай. Раніше США не бачили таких потреби та загроз – Вашингтон не вважав, що супротивники могли обʼєднатися, щоб обігнати американський ядерний потенціал.

Visited 44 times, 1 visit(s) today
Close Search Window