Автор 16:50 Війна

Вкрали десятки мільйонів на закупівлі запчастин для літаків ЗСУ!

Розікрали бюджетні кошти на комплектуючих для бойових літаків військових! Мова йде про злочинну схему, яку правоохоронці ліквідували у грудні 2023 року на одному з оборонних підприємств України.

“Тоді вже ексдиректора заводу було викрито на розкраданні щонайменше 4 млн грн під час закупівлі модулів до радіолокаційних систем на українські винищувачі. Наразі правоохоронці задокументували додатково ще 32 млн грн, які фігурант разом зі спільниками вивів “у тінь”,— СБУ.

Оборудка полягала у прийманні на баланс підприємства бракованих деталей, які на завод постачали “свої” підприємства. При цьому кошти, які сплачували за ці несправні деталі, потім переводили у готівку та розподіляли між учасниками схеми.

Наразі ексдиректору держпідприємства (заочно), його колишній заступниці, шести керівникам підконтрольних фірм та ще двом їхнім спільникам повідомлено (відповідно до вчинених злочинів) про підозру. Зловмисникам загрожує до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна.

“Колишній очільник держпідприємства переховується від правосуддя за межами України. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за вчинені злочини”,— додали правоохоронці. 

Visited 37 times, 37 visit(s) today
Close Search Window