Автор 16:20 Війна

На в’язнів з бюджету щомісяця витрачається більше грошей за мінімальну зарплату українця!

Середньомісячні витрати на утримання ув’язнених в Україні складають 14165 грн, що вдвічі більше за мінімальну зарплату. За словами адвоката Володимира Богатиря, за сім років ці витрати збільшились у 3,3 раза – з 4258 гривень на місяць у 2016 році до 14165 гривень у 2023 році.

“Розмір мінімальної місячної зарплати, який щороку визначається у Державному бюджеті України, також зростав, але завжди був меншим (приблизно у два рази) за витрати на утримання ув’язнених”, — говорить адвокат.

Володимир Богатир пояснює, що у витрати на ув’язнених, крім задоволення їхніх потреб, також закладаються видатки на утримання та соціальний захист персоналу кримінально-виконавчої служби, оплату спожитих комунальних послуг та енергоносіїв тощо.

“Логіка цифр вказує на те, що держава більше опікується працівниками установ і органів Державної кримінально-виконавчої служби, аніж соціальними гарантіями своїх пересічних громадян. Чому так питання до тих хто зараз відповідає за правову та економічну політику в країні”, – підсумував юрист.

Visited 23 times, 23 visit(s) today
Close Search Window