Автор 12:00 Війна

Лають на людей, носять вуха та хвости й вважають себе тваринами: хто такі квадробери ?

В масках з мордами тварин і накладними хвостами, що пересувається на четвереньках: підлітки в Україні вслід за однолітками з усього світу масово наслідують поведінку тварин та називають — квадроберами!

Вже не вперше квадробери ставали причиною курйозних ситуацій. Наприклад в різних містах просто на вулиці пересічні громадяни помічали дітей, які голосно лають на інших перехожих та переходять дорогу на четвереньках.

Так звана квадробіка – це вид спорту, що виник у Японії. Під час змагань учасники пересуваються навкарачки як тварини. Власне саме цей вид спорту почав набирати популярності серед неповнолітніх по всьому світу і перетворився на вже цілу субкультуру.

Психолог Віталій Сторчеусов каже, що дитина має ідентифікувати себе в соціальній ієрархії, визначитися, як вона має поводитися, спілкуватися, зрозуміти, що може отримувати там ресурси – прийняття, захоплення чи навпаки – покарання. Якщо дитина цього не робить, а захоплюється таким хобі в спотвореному вигляді, то є ймовірність неправильної соціалізації – вона може почати ідентифікувати себе, як тварина.

За словами спеціаліста, таке захоплення невдовзі може нести реальну небезпеку для психіки дитини. Зокрема, може призвести до психічних розладів.

Якщо в дитини щасливе життя, а квадробіка – одне із захоплень – з нею абсолютно нічого не буде. Зараз вона просто грає з друзями, бо їй весело, цікаво, це спосіб самовираження, і є такий тренд, але з часом вона зрозуміє, що їй це не потрібно.

У тому випадку, коли дитина через поведінку батьків не отримала здорову самоідентифікацію, але має викривлений психологічний імунітет, можуть початися проблеми. Такі діти не до кінця знають, коли треба зупинитися. Вони можуть перебувати в апатичному стані та вважати себе ізгоями.

Віталій Сторчеусов радить батькам дивитися, чи зберігає дитина здоровий глузд поза хобі. Якщо так, то, найімовірніше, у неї відбуваються процеси самоаналізу, який рано чи пізно виведе дитину на новий шлях, де юний квадробер отримає якийсь результат і змінить свої погляди.

Visited 27 times, 27 visit(s) today
Close Search Window