Автор 09:30 Війна

Бійці однієї з бригад ЗСУ у Вугледарі під загрозою оточення!

72-га ОМБр у Вугледарі під загрозою оточення, бригада вже майже два роки без перепочинку обороняє місто. Про це пише аналітик “Forbes” Девід Акс.

За його словами, у 2023 році 72-га механізована бригада ЗСУ розбила російські війська, які переважали її за чисельністю, під Вугледаром. Утім за цей час сили бійців виснажилися, і вони ризикують бути оточеними й відрізаними, оскільки росіяни продовжують просуватися.

Як пише Девід Акс, заміновані дороги й поля навколо Вугледара стали смертельною пасткою для атакуючих росіян, які просуваються на броньованих машинах. Українці також часто знищують більшість нападників мінами, безпілотниками, артилерією та протитанковими ракетами.

Але дороги через Водяне, за кілька миль на північ, менш небезпечні, і саме тут росіяни просуваються під прикриттям військових літаків, що завдають потужних бомбових ударів, пише аналітик.

“72-га механізована бригада досить добре оснащена танками Т-64, бойовими машинами БМП-2 і гаубицями М-109. Але навіть найкраще оснащена бригада не може тримати оборону вічно, а два роки – це великий термін для ведення бойових дій без перепочинку”, — аналітик “Forbes” Девід Акс.

Visited 33 times, 33 visit(s) today
Close Search Window