Автор 13:06 Війна

Експлуатував вʼязнів: на Львівщині викрито високопосадовця!

За хабарі дозволяв підприємцям «безкоштовно» використовувати роботу увʼязнених — на Львівщині викрито керівника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

У липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини.

Посадовець відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини.

Тільки з липня по вересень вдалось «вторгувати» дві тисячі євро.

«Передачу коштів посадовець призначив в одному з кафе у середмісті Львова. Після отримання неправомірної вигоди його затримали правоохоронці та вилучили кошти. Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди»,— повідомили в ДБР.

Санкція статті передбачає покарання — до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Вивчаються інші факти використання ув’язнених у подібних схемах. За клопотанням ДБР суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення 2 млн грн застави. Також фігуранта звільнено з роботи»,— додали в Держбюро розслідувань.

Visited 47 times, 4 visit(s) today
Close Search Window