Автор 11:56 Війна

Індія постачає Україні боєприпаси — росіяни обурені

Артилерійські снаряди, що продаються індійськими виробниками, перенаправляються європейськими покупцями в Україну, при цьому Індія не виступає проти торгівлі, навіть попри обурення Кремля. Про це пише “Reuters”.

Журналісти пишуть, що передача боєприпасів за цією схемою, для підтримки України відбувається вже понад рік.

Водночас джерела в індійському уряді та в оборонній промисловості повідомили виданню, що Індія виробила невелику кількість боєприпасів, які використовує Україна, а один чиновник оцінив, що це було менше ніж 1% від загального обсягу зброї, імпортованої Києвом після війни.

За словами індійських джерел, Нью-Делі, який тривалий час був найбільшим у світі імпортером зброї, розглядає тривалу війну в Європі як можливість розвинути свій сектор експорту зброї, який зароджується.

“Reuters” посилаючись на митні записи пишуть, що за два роки до вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року три великі індійські виробники боєприпасів експортували компоненти боєприпасів на 2,8 мільйона доларів до Італії та Чеської Республіки, а також до Іспанії та Словенії, де оборонні підрядники вклали значні кошти в ланцюжки постачань для України.

Visited 48 times, 1 visit(s) today
Close Search Window