Автор 17:15 Війна

Антикорупційна прокуратура просить оголосити в міжнародний розшук нардепа Одарченка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Вищий антикорупційний суд задовольнити клопотання про оголошення в міжнародний розшук народного депутата. Попередньо, мова про Андрія Одарченка.

Як зазначається, народний депутат, який є обвинуваченим у справі надання неправомірної вигоди колишньому голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму, 18 вересня 2024 року не з’явився до ВАКС, де розглядається його справа.

«Про причини неявки нардеп суд та прокурора не повідомив. Захисники обвинуваченого також не змогли повідомити суду про місце перебування їхнього підзахисного та наголошують на відсутності зв’язку з ним. Зважаючи на це, прокурор у суді ініціював питання щодо стягнення в дохід держави застави, визначеної як запобіжний захід депутату, накладення на нього грошового стягнення, а також щодо оголошення його в розшук», – повідомили у САП.

У прокуратурі нагадали, що 22 листопада 2023 року за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС застосував до Одарченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 15 мільйонів гривень застави. 

Visited 56 times, 1 visit(s) today
Close Search Window