Автор 13:18 Війна

“Підрив пейджерів бойовиків “Хезболли” організував Ізраїль” — “Reuters”

Масштабний підрив пейджерів членів ліванського угруповання “Хезболла” організувала зовнішня розвідувальна служба Ізраїлю “Моссад”. Про це пише “Reuters”.

За словами співрозмовників агентства, Моссад заклав вибухівку в 5000 пейджерів, імпортованих ліванською групою “Хезболла”, за кілька місяців до вибухів.

Високопоставлене джерело у ліванській службі безпеки повідомило, що “Хезболла” замовила 5 тисяч пейджерів тайванської компанії “Gold Apollo”, що були ввезені до країни на початку цього року.

Два джерела, знайомі з операціями “Хезболли”, повідомили, що угруповання використовувало пейджери як низькотехнологічний засіб зв’язку, намагаючись уникнути ізраїльського відстеження місця перебування.

Але високопоставлене ліванське джерело повідомило, що пристрої були модифіковані шпигунською службою Ізраїлю “на рівні виробництва”.

“Моссад вживив у пристрій плату з вибуховим матеріалом, що може отримувати код. Її дуже важко виявити будь-яким способом. Навіть за допомогою будь-якого приладу або сканера”, — сказав співрозмовник.

Ізраїльські чиновник, як і раніше ситуацію та ймовірну свою причетність до інциденту — не коментують.

Раніше було відомо, що у Лівані та Сирії через вибух пейджерів вісім людей загинули, майже три тисячі постраждали, 200 з них у критичному стані. Поранень зазнав і посол Ірану в Лівані. 

Visited 48 times, 1 visit(s) today
Close Search Window