Автор 18:45 Війна

Союзники України розглядають завершення війни у 2025

Деякі союзники України розглядають можливість завершення війни з Росією переговорами між Києвом і Москвою у 2025 році. Однак рішення щодо початку перемовин має ухвалювати виключно українська влада. Про це пише “Bloomberg” із посиланням на незваних чиновників.

Журналісти пишуть, що обговорення можливості переговорів щодо завершення війни виникли через відсутність ознак значного прогресу на фронті та наближення чергової зими. Деякі західні чиновники почали розглядати різні варіанти, щоб вивести дипломатію “з глухого кута”.

Однак журналісти підкреслюють, що переговори про припинення бойових дій мають розв’язати ключову проблему: як зробити так, щоб Україна не була вразливою до можливого майбутнього російського нападу і водночас запевнити своїх союзників, що вони “не будуть втягнуті в прямий конфлікт з Кремлем”.

“Високопоставлений американський чиновник сказав, що вони очікують, що план Зеленського буде досить максималістським і концептуальним, а не детальним. Але траєкторія, яку війна займе протягом наступних двох місяців, буде досить значною, сказав чиновник”,— пише “Bloomberg”. 

Visited 74 times, 1 visit(s) today
Close Search Window