Автор 13:35 Війна

Війна Україні залишається важким тягарем для Росії

Російська війна в Україні стала коштовною для Кремля, особливо це стосується втрат серед особового складу. Мова про 600 тисяч вбитих та поранених особового складу російської армії. Про це говорять в розвідці Міністерства оборони Британії.

«Тактика, заснована на масових піхотних хвилях, вимагає від Росії постійного поповнення сил на передовій безперебійним потоком нових рекрутів», — йдеться у матеріалі.

Російські офіційні особи заявили наприкінці 2023 року, що російське міністерство оборони набирає близько 1600 осіб на день. Однак публічно опубліковані цифри цього року говорять про те, що цей показник становить близько 1000 осіб на день.

Це призвело до того, що російське міністерство оборони збільшило бонуси за прийняття на службу в серпні 2024 року, що є дедалі дорожчою стратегією набору військових для Росії.

«За оцінками, виплати військовослужбовцям склали близько 8% федеральних витрат у році по червень 2024 року. Однак, збільшення виплат, ймовірно, сприятиме зростанню набору військовослужбовців на частину року, що залишилася», —зазначають у Міноборони Британії.

Раніше, стало відомо, що Україна та Росія за час війни сумарно втратили вбитими та пораненими близько мільйона військовослужбовців. Про це писало видання «The Wall Street Journal».

Visited 122 times, 1 visit(s) today
Close Search Window