Автор 09:25 Війна

Росіяни продовжують контрнаступ на Курщині, утім ЗСУ не відступають!

У Росії говорять про відбиття десятка населених пунктів у Курській області. Ці заяви поки що важко підтвердити, хоча незначне просування у росіян є – і далі воно буде все повільнішим. Тим часом українські воїни не лише тримають оборону, а й перетнули кордон в іншому місці на Курщині. Про це кажуть аналітики американського інституту вивчення війни.

Зокрема, російське міноборони похизувалося «відбиттям» від початку контрнаступу 10 населених пунктів на південь та південний захід від Коренево. Серед них окупанти назвали Апанасівку, Бяхове, Вишнівку, Вікторівку, Внєзапне, Гордєєвку, Краснооктябрьське, Обухівку, Снагость та 10-й Октябрь.

«Усі ці населені пункти знаходяться в межах існуючого заявленого ліміту просування росіян, і ISW ще не має візуального підтвердження того, що російські війська відбили будь-який із цих населених пунктів, за винятком частин Снагості та Краснооктябрьского»,- пишуть аналітики.

Тим часом ЗСУ продовжували просування за межами виступу, і досягли Глушківського району. Так, геолокаційні кадри від 12 вересня свідчать, що українська піхота перейшла російсько-український кордон і дійшла до південно-західної частини Тьотькіного (приблизно 40 км на південний захід від нинішнього українського виступу в Курській області).

Аналітики додають, що українські воїни у передових районах контрольованої ними території Курщини не дуже сильно окопувалися, що дозволило росіянам досягти просування. Однак коли війська РФ дійдуть до тих територій, де українці підготувалися їх зустрічати, російські контратаки будуть, вочевидь, набагато менш успішними, ніж було досі.

Visited 76 times, 1 visit(s) today
Close Search Window