Автор 12:53 Війна

“Крим – це частина нашої душі й Україна бореться за відновлення справедливості”, — Зеленський

Володимир Зеленський заявив, що треба й надалі докладати зусиль з метою звільнення Криму, поки чужинці не підуть з півострова. Про це президент сказав на урочистому відкритті Меморіалу пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу у Сквері миру в Києві.

Президент повідомив, що цей меморіал відкрито на місці, де донедавна був сквер чекістів, які скоювали злочини тоталітарної радянської системи – вбивали, катували й вчиняли насильницькі депортації.

“Ми відкриваємо меморіал у той час, коли історія знову повторюється, коли Крим знову став полем бою за свободу, за гідність, за право жити на своїй землі. І цей меморіал – це не просто данина минулому. Це символ того, що ми не забуваємо і не пробачимо”, — президент України.

“Це частина нашої душі, це земля, де наші люди жили в мирі та гармонії зі своєю культурою, мовою, традиціями. Ми не просто боремося за повернення Криму – ми боремося за відновлення справедливості, за можливість для кожного кримчанина повернутися додому, у свій Крим, вільний від Росії та страху”, — додав Зеленський.

Visited 25 times, 1 visit(s) today
Close Search Window