Автор 14:00 Війна

Зеленський прагне досягти миру вже цієї осені

Володимир Зеленський прагне досягти миру вже цієї осені, спираючись на міжнародний тиск на Росію для завершення війни на прийнятних для України умовах. Про це пише іспанське видання “EFE”.

“Усвідомлюючи відсутність хороших перспектив на фронті та зіткнувшись із ризиком скорочення військової допомоги з боку деяких ключових союзників, президент України працює над односторонньою дорожньою картою, щоб завершити війну цієї осені, покладаючись на міжнародний тиск на Росію для досягнення миру на прийнятних для Києва умовах”, – йдеться у матеріалі.

Зеленський розкрив деякі деталі “плану перемоги” делегації конгресменів США, з якою він зустрівся на форумі, в якому в Італії. “Суть цього плану — змусити Росію припинити війну”, – сказав він.

Одним із головних активів для досягнення цього, за його словами, буде успіх української операції в російському Курському районі, де Київ контролює близько 1300 квадратних кілометрів.

“Схоже, що метою Курської операції було змусити Москву відправити туди війська з Донбасу, зміцнити моральний дух в країні й, можливо, змусити Путіна йти на переговори. Але, здається, це не працює. Не схоже, що Путін поступається. Схоже, він налаштований на тривалу війну”, – розповів іспанському виданню український аналітик Володимир Дубовик.

Паралельно з презентацією цього плану партнерам, Київ готується організувати другий Саміт миру до кінця року, на який, на відміну від того, що відбувся у червні у Швейцарії, запрошують Росію. 

Visited 61 times, 1 visit(s) today
Close Search Window