Автор 17:50 Війна

Прага закликає союзників дозволити Україні бити по військових цілях у Росії

“Було б цілком нормально, щоб українці могли атакувати й територію Росії”,- говорить начальник Генштабу Чеської армії Карел Ржегка.

За його словами, країни Заходу мають нарешті “розв’язати руки” Україні та дозволити її армії використовувати ракети великої дальності проти законних цілей на російській території.

Начальник Генштабу Чехії каже, що Росія постійно погрожує ескалацією, але сама не соромиться використовувати ракети проти українських мирних міст.

“Ці обмеження потрібно скасувати, тому що це законно і легітимно для українців – захищатися, навіть атакуючи територію Росії, тому що вони не можуть боксувати з однією рукою, зв’язаною за спиною… Літаки злітають з російських аеродромів, які знаходяться в зоні дії наявного озброєння, але українці не можуть його застосувати. А ці літаки потім бомблять цивільну інфраструктуру, а не тільки солдатів. Тому було б цілком нормально, щоб українці могли атакувати й територію Росії”,- Карел Ржегка.

Те, що росіяни часто не йдуть далі загроз, продемонструвала українська операція на Курщині. Вона показала деяким західним лідерам, що їм не варто боятися ескалації й “червоних ліній”, – зазначив начальник Генштабу Чеської армії.

Visited 40 times, 1 visit(s) today
Close Search Window