Автор 20:58 Війна

ЗСУ зупинили просування росіян на Покровському напрямку!

Українським військам вдалось зупинити противника на Покровському напрямку, що на Донеччині! Про це говорить в інтервʼю «CNN»Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Ми позбавили їх здатності маневрувати та розгортати сили підкріплення за іншими напрямками. І це ослаблення, безперечно, відчувається в інших областях. Спостерігаємо, що кількість артилерійських обстрілів, а також інтенсивність наступу зменшилась»,- Сирський.

Також Головнокомандувач повідомив, що операція на Курщині вдала. Було кілька причин для неї: не дати РФ звідти наступати, відтягнути російські сили з інших напрямків, запобігти обстрілам прикордоння та підняти бойовий дух українців.

Утім, Сирський каже, що у противника є перевага в авіації, ракетах, артилерії, кількості боєприпасів.

«Ми не можемо боротися так само як вони, тому ми маємо використовувати, перш за все, найбільш ефективний підхід, використовувати наші сили та засоби з максимальним використанням особливостей місцевості, інженерних споруд, а також використовувати технічну перевагу”, – Головнокомандувач ЗСУ.

Також Сирський говорить, що мобілізовані проходять менший термін підготовки, але динаміка на фронті вимагає якомога швидшого перекидання нових сил. Згадав і затримки у військовій допомозі, що спричинило серйозні невдачі на полі бою та призвели до падіння морального духу.

На останок Олександр Сирський подякував західним партнерам за допомогу. «Разом ми сильніші. Разом ми можемо перемогти»,- Головнокомандувач ЗСУ.

Visited 121 times, 1 visit(s) today
Close Search Window