Автор 16:01 Війна

Чиновники вимагали хабарі від поранених воїнів!

Масштабний корупційний скандал! Чиновники вимагали гроші від поранених військових, натомість обіцяли безперешкодне нарахування встановлених законом виплат через отриману інвалідність.

Серед фігурантів – керівник відділу Департаменту фінансів Міноборони та двоє його спільників – начальник фінслужби військової частини та колишній військовослужбовець.

«Задокументовано факти одержання зловмисниками неправомірної вигоди у розмірі понад 300 тисяч гривень.Наразі всіх трьох фігурантів затримано «на гарячому» після передачі їм одного з траншів»,- повідомили в СБУ.

На підставі зібраних доказів очільнику відділу Міноборони повідомлено про підозру. «Злочинні дії двох його спільників кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 та ст. 368 Кримінального кодексу України (пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою)»,- СБУ.

Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Visited 52 times, 1 visit(s) today
Close Search Window