Автор 12:43 Війна

«Сусідні до України держави зобов’язані збивати російські ракети»,- Сікорський

Польща та інші країни, що межують з Україною, зобов’язані збивати російські ракети, перш ніж ті увійдуть у їхній повітряний простір, попри спротив НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, Варшава зобов’язана забезпечити безпеку своїх громадян, попри побоювання, що перехоплення російських ракет може втягнути Атлантичний альянс у війну.

«Членство в НАТО не переважає відповідальності кожної країни за захист власного повітряного простору – це наш власний конституційний обов’язок. Особисто я вважаю, що коли ворожі ракети прямують до нашого повітряного простору, було б законною самообороною [ударити по них], тому що як тільки вони перетнуть наш повітряний простір, ризик того, що уламки когось поранять, є значним»,- наголосив Сікорський.

На його думку, найкраще ракети збивати на великій висоті над Україною, оскільки чим ближча ракета буде до своєї цілі у момент перехоплення, тим більший ризик для поляків.

Утім на Заході досі вважають, що такі дії можуть стерти «червоні лінії» стосовно втручання у війну й призведуть до помсти з боку РФ.

Visited 40 times, 1 visit(s) today
Close Search Window