Автор 12:14 Війна

Росіяни можуть захопити Покровськ у вересні, та піти в наступ на Дніпропетровщину навесні 2025

Російські загарбники можуть піти у наступ на Дніпропетровську область вже навесні 2025 року. Про це пише “The Times”. За їхньою інформацією, заради наступу на Курську область Україні найшвидше доведеться відійти з Покровська та Часового Яру.

“У результаті рашисти окупують ці міста, аби надалі використати для масштабного наступу на Північ і Захід. Заради цього Кремль готовий пожертвувати десятками тисяч своїх військових”, – пишуть журналісти.

Так, за словами аналітиків “The Times”, захоплення Часового Яру та Покровська дозволить Росії не лише окупувати решту українського Донбасу, а й створить передумови для наступу на Дніпропетровщину вже навесні наступного року.

Також журналісти пишуть, що у випадку окупації Покровська виникнуть значні складнощі в логістиці. Адже саме Покровськ є стратегічним вузлом, що підтримує фронт у сусідніх районах, таких як Торецьк, Часів Яр, Слов’янськ, Краматорськ і Костянтинівка.

“Іншими словами, росіяни готові завоювати значну частину Донецької області — одна з їхніх заявлених цілей війни — поставити під небезпечну загрозу решту українських опорних пунктів та загрожувати наступом на Дніпро”, — “The Times”.

На публікацію відреагував голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. За його словами, Дніпропетровщину згадують в матеріалі в контексті можливих загроз, але область не є основним фокусом його аналізу.

“Загроза з боку РФ існує щодня, для кожної області України. Варто пам’ятати, що інформація — потужний інструмент. Вона здатна як заспокоїти, так і викликати паніку, яка зараз точно нам не на користь. Тому зберігайте спокій, не піддавайтеся паніці, поширюйте достовірну та коректну інформацію. У лютому 2022 було страшніше”, —голова Дніпропетровської облради.

Visited 64 times, 1 visit(s) today
Close Search Window