Автор 13:09 Війна

В Україні від ускладнень гарячки Західного Нілу померли три людини

У лікарні Києва з 1 червня лікувалося 17 пацієнтів з гарячкою Західного Нілу. Трьох пацієнтів лікарям не вдалося врятувати через ускладнення. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Серед хворих було 10 чоловіків і 7 жінок. Це жителі різних районів столиці, двоє з них – мешканці Київської та Черкаської областей. За словами директорки Департаменту охорони здоров’я КМДА, люди потребували стаціонарного лікування через важкість стану.

За своєю будовою вірус подібний до інших, що спричиняють енцефаліти, та вірусу гарячки Денге. Переносники захворювання – певні види комарів, що інфікуються під час харчування кров’ю, а потім з укусами можуть інфікувати тварину або людину. Вкрай рідко в людей можливе контактне зараження кров’ю хворих тварин.

Хвороба починається гостро – з ознобу і швидкого підвищення температури тіла, що супроводжується симптомами інтоксикації. Гарячковий період триває від 2 до 6 днів. Загалом клінічний перебіг хвороби сприятливий. У важких формах може розвиватися менінгіт або енцефаліт. 

Visited 37 times, 1 visit(s) today
Close Search Window