Автор 15:50 Війна

Росіяни невдоволені результатами візиту МАГАТЕ на Курську АЕС

У РФ залишились незадоволеними результати візити голови МАГАТЕ на Курську АЕС. Росія хоче, щоб Міжнародне агентство з атомної енергії зайняло “більш об’єктивну і чітку” позицію в питаннях ядерної безпеки. Про це пише “Reuters”.

Рафаель Гроссі відвідав у вівторок, 27 серпня, Курську АЕС і попередив про небезпеку серйозної ядерної аварії на ній. Він сказав, що оглянув пошкодження від удару безпілотника, в якому Росія звинуватила Україну, але не сказав, хто несе відповідальність.

Водночас офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва хотіла б, щоб МАГАТЕ чіткіше висловлювалося з питань ядерної безпеки, хоча вона і заперечує, що вимагає від агентства зайняти проросійську позицію.

“Ми бачимо й оцінки, і роботу цієї структури (МАГАТЕ), але щоразу хочемо більш об’єктивного і чіткого висловлення позиції цієї структури”, – сказала Захарова. “Не на користь нашої країни, не на користь підтвердження позиції Москви, а на користь фактів з однією конкретною метою: забезпечити безпеку і не допустити розвитку сценарію катастрофічним шляхом, до якого всіх підштовхує київський режим”, — поскаржилась Захарова.

Visited 110 times, 1 visit(s) today
Close Search Window