Автор 12:07 Війна

Україна формує нові бригади на 2025 рік

ЗСУ розпочали формування нових механізованих бригад. Це свідчить, що Україна готується до продовження війни у 2025 році. Про це пише видання “Forbes”.

Ресурс Militaryland який відстежує військові структури України, отримав фотографії, на яких видно курсантів з нових механізованих бригад у складі Сухопутних військ ЗСУ.

Нові бригади, що мають серійні номери 160, проходитимуть підготовку за кордоном і залучатимуть новобранців з українців, які проживають у цих країнах. Повідомляється, що 160-та механізована бригада навчається в Польщі.

“Формування бригад серії 160s відбувається через три місяці після завершення попереднього розширення армії. З осені минулого року українська армія сформувала 10 нових бригад: чотири механізовані, п’ять піхотних та єгерську”, — пише видання.

Поки неясно, скільки бригад “160-ої серії” зараз формується і які саме це будуть бригади. Якщо спиратися на попередні етапи розширення, їх може бути 10, і, за документацією, для таких бригад потрібно 20 000 солдатів.

“Якщо брати до уваги час формування бригад попередньої серії “150”, може знадобитися шість або більше місяців, перш ніж бригади “серії 160″ будуть готові до бойових дій. Це означає, що ці бригади можуть бути готові до дій лише на четвертому році війни”, — “Forbes”. 

Visited 57 times, 1 visit(s) today
Close Search Window