Автор 15:20 Війна

Посадовці міграційної служби підроблювали паспорти для ухилянтів

На Одещині начальник райвідділу Державної міграційної служби разом з двома підлеглими та посадовцем Центру надання адмінпослуг організували цілу схему для ухилення від мобілізації!

Фігуранти брали гроші від військовозобов’язаних, які за кордоном і намагаються “віддалено” оформити закордонні паспорти. Вартість за таку “послугу” стартувала від 500 до 2,5 тисяч доларів.

Така оборудка дозволяла чоловікам не повертатися в Україну, не ставати на облік і не оновлювати свої дані у ТЦК.

“Для оформлення документів посадовці ДМС знімали свої відбитки пальців, а фотознімок “робили” із дистанційно надісланої світлини. Готові паспорти чиновники-фігуранти передавали замовникам через мережу посередників”,- повідомили в СБУ.

Під час 57 обшуків за місцями роботи й проживання фігурантів вилучено понад 300 тисяч доларів та більше ніж 60 тисяч євро, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

За даними слідства, загалом ділки отримали замовлення на дистанційне оформлення понад 150 документів. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру трьом посадовцям ДМС одному працівнику ЦНАП, посереднику та ще одному учаснику оборудки.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Visited 42 times, 1 visit(s) today
Close Search Window