Автор 13:43 Війна

Україна активізувала атаки дронами по цілях у РФ

Україна значно посилила атаки дронами на військові об’єкти Росії, що розташовані далеко від лінії фронту. Це відбувається через те, що західні партнери поки не дозволяють Україні використовувати далекобійну зброю для ударів углиб РФ. Про це пише «The Wall Street Journal».

Як пишуть журналісти, така тактика може змусити Росію передислокувати свої авіаційні сили та системи протиповітряної оборони, віддаляючи їх від лінії фронту.

Старший науковий співробітник Королівського інституту об’єднаних збройних сил у Лондоні Джастін Бронк говорить, що хоча удари українських дронів завдають шкоди Росії, поки що вони не мають стратегічно значущого впливу.

«Однак нинішній рівень шкоди, завданої авіабазам, є тим, з чим росіяни не можуть просто змиритися в довгостроковій перспективі, оскільки з часом це стане серйозною проблемою»,- каже Джастін Бронк.

Тим часом Дуглас Баррі, старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень у Лондоні, вважає, що хоча безпілотники не можуть повністю замінити далекобійні ракети, вони змушують Росію ретельніше роздумувати над тим, де розміщувати свої літаки та засоби ППО.

Visited 43 times, 1 visit(s) today
Close Search Window