Автор 17:54 Війна

Путін вигадав, що Україна хотіла атакувати Курську АЕС

Очільник Кремля заявив, що Україна, нібито, намагалась атакувати Курську АЕС.

“Противник намагався сьогодні завдавати ударів по АЕС. МАГАТЕ проінформоване, вони обіцяють приїхати та надіслати спеціалістів для оцінки ситуації”,- Путін.

Додатково питав губернатора області щодо безпекової ситуації. Виконувач обов’язки губернатора Олексій Смирнов доповів, що ситуація “на контролі”, а атомна станція працює у “штатному режимі”.

Тим часом керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що бажаний сценарій росіян зі штурмом Силами оборони Курської АЕС для подальшого звинувачення в ядерному тероризмі – розсипався.

“Російський нелегітимний розповів, що буцімто ЗСУ намагалися вночі атакувати АЕС. Чиста брехня, яка вийшла після провальних заяв росіян про підготовку Україною “ядерної провокації” на Курській і Запорізькій АЕС у минулу п‘ятницю”,- Андрій Коваленко.

Також за даними керівника Центру протидії дезінформації росіяни самі можуть здійснити цю провокацію і намагатимуться вивести її на міжнародний рівень.

Нагадаємо, “МАГАТЕ надзвичайно стурбовані”: гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі планує найближчими днями здійснити візит на Курську АЕС в Росії. Потім Гроссі потім продовжити свою поїздку до Києва, де він розраховує поговорити з Президентом Володимиром Зеленським.

Visited 42 times, 1 visit(s) today
Close Search Window