Автор 15:13 Війна

Не сплатив мільярд гривень податків: підозрюється відомий блогер! 

Схема на мільярд гривень: блогера з мільйонною аудиторією викрили у податкових махінаціях. Мова про Олександра Слобоженка, його компанія надавала послуги реклами в інтернеті – працювала переважно на ринок онлайн казино. 

«Аби приховати доходи та ухилитись від сплати податків і зборів компанію не реєстрували як юридичну особу та не ставили на облік як платника податків в органах ДПС України, трудові договори з працівниками не укладалися»,- йдеться в повідомленні БЕБ. 

Також в матеріалі йдеться, що Слобоженко запровадив механізм отримання власних доходів, у тому числі від надання послуг, шляхом переведення коштів у криптовалюту. 

«Таким чином керівник компанії, за пособництва довірених осіб отримав доходи, що за офіційним  курсом НБУ на той час були еквівалентні понад 1 млрд грн. Вони не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися»,- повідомляють в Бюро економічних розслідувань. 

Гроші Слобоженко легалізував придбавши низку об’єктів нерухомості та елітні транспортні засоби.

Детективи БЕБ повідомили про підозру керівнику компанії у вчиненні кримінального правопорушення. Наразі детективи БЕБ арештували 8 транспортних засобів – серед яких елітні супер/спорт кари, квартири та нерухомість в столиці. Досудове розслідування триває.

Visited 44 times, 1 visit(s) today
Close Search Window