Автор 14:20 Війна

Продав для ЗСУ тисячу бракованих БПЛА: підозрюється директор столичної компанії

Правоохоронці викрили схему розкрадання державного бюджету на закупівлі безпілотників для українських військових. Попередньо, оборудку організував директор приватної компанії із Київської області, яка спеціалізується на виробництві дронів.

На початку цього року підприємець виграв тендер на придбання 1 тисячу FPV-дронів для потреб ЗСУ, що проводила Нетішинська міськрада.

Загальна вартість укладених контрактів становила 16,4 мільйонів гривень, з яких, за даними слідства, власник компанії-виробника вкрав майже третину.

“Для реалізації схеми підрядники встановили на безпілотники навігаційне обладнання низької якості. Мова йде про відеокамери та відеопередавачі, які не відповідали заявленим вимогам до технічних характеристик БпЛА. Тим самим фігурант штучно занизив вартість виробництва дронів, а отриману «різницю» привласнив”,- йдеться в повідомленні СБУ.

На підставі доказової бази йому оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Visited 45 times, 1 visit(s) today
Close Search Window