Автор 21:33 Війна

Посадила на ланцюг 11-річного сина, щоб не втік: випадок у Чернівецькій області

У Чернівецькій області мати у дворі будинку посадила на ланцюг 11-річного сина, щоб хлопець не втік з дому, поки жінка пішла в аптеку.

Цю шокуючу картину побачив сусід, який і повідомив про випадок до сільради. На місце миттєво з’їхались представники служби у справах дітей. З’ясувалось, що родина багатодітна. Старшій дочці 14 років, п’ятьом хлопцям від 3 до 11 років. Приблизно півтора року тому помер голова родини.

“Мама сама виховує дітей. Старша донька живе з бабусею та дідусем, а п’ятеро хлопців – з мамою. Бабуся і дідусь наскільки можуть допомагають жінці. Але, на жаль, у них серйозні проблеми зі здоров’ям: у дідуся цукровий діабет, бабуся має онкологічне захворювання. Але вони в міру можливостей приходять і доглядають дітей”,- повідомила журналістам начальниця служби у справах дітей Мамаївської ОТГ Наталія Ліска.

Жінка соцслужбам пояснила, що дитина гіперактивна. Пояснює, що не встигне відвернутися, як він уже кудись біжить. Врешті “боротись” мати взялась у свій спосіб – посадила сила на ланцюг прикувала за ногу і пішла. “Але ж це не метод, хоч би як складно було”,- начальниця служби у справах дітей Мамаївської ОТГ.

Що трапилося за літо в сім’ї, чому мама так вчинила, не можуть пояснити й в школі. Там кажуть, родина адекватна, а поведінка матері та дітей ніколи не викликала занепокоєння.

“Так, він у нас вважається гіперактивним. Діагноз йому ніхто не ставив, але він навчався в нас під педагогічним патронатом. Так, у нього дуже хороша пам’ять, я сказала б феноменальна. І добрі здібності до навчання”,- завуч школи Наталія Флорескул.

Що далі буде з дитиною, чи заберуть сина у матері – поки невідомо. У поліції Чернівецької області повідомили, що відкрили кримінальне провадження, а винному загрожує покарання до шести років ув’язнення. 

Visited 172 times, 1 visit(s) today
Close Search Window