Автор 17:06 Війна

Підозрюваний у підриві “Північного потоку” виїхав до України

У причетності до підриву трубопроводів “Північного потоку” підозрюють українського дайвера, який донедавна проживав у Польщі. Там же заявили, що чоловік виїхав з Польщі в Україну на початку липня. Про це каже речниця генерального прокурора Польщі Анна Адам’як.

Німеччина видала європейський ордер на арешт українського інструктора з дайвінгу, він міг бути частиною команди, яка підірвала газопроводи у 2022 році.

Однак польські служби не знайшли підозрюваного Володимира за місцем його ймовірного проживання. «Чоловік перетнув польсько-український кордон на початку липня», – повідомила Анна Адам’як.

Ще серед імовірно причетних до підриву – двоє громадян України, зокрема й жінка. Вони теж дайвери і були ідентифіковані в ході розслідування Німеччини.

«Інший слід, на який вказують розслідування в міжнародних ЗМІ, – російський. Так, за даними видання Politico, за чотири дні до події недалеко від місця вибуху було помічено російське судно-носій «СС-750» з обладнанням для глибоководних операцій. Цю інформацію підтвердив шведський прокурор Матс Юнгквіст»,- пише видання «Deutsche Welle».

Visited 24 times, 1 visit(s) today
Close Search Window