Автор 15:58 Війна

СБУ викрила російських агентів, які були колишніми охоронцями Януковича

Ексохоронці президента-втікача Януковича збирали інформацію про українські спецслужби та правоохоронні органи. Ще стежили за високопосадовцями, якими цікавились в Кремлі. Колаборантів викрили в СБУ.

За наявними даними, росіяни планували використовувати ці відомості для ліквідації, вербування та проведення інформаційно-психологічних спецоперацій щодо українських посадовців.

До складу агентурної мережі входило двоє колишніх охоронців президента-втікача Віктора Януковича та чинний військовослужбовець Нацгвардії.

“Головним агентом цього осередку був 48-річний Дмитро Іванцов, колишній керівник підрозділу УДО, який супроводжував президента-втікача під час його “евакуації” до РФ.
За матеріалами справи, він був завербований співробітником Департаменту контррозвідувальних операцій ще до 2012 року”,- повідомляють в СБУ.

Встановлено, що Іванцов передав Кремлю наявні у нього з часів роботи в УДО секретні плани порядку дій на випадок загрози життю Президента.

Служба безпеки задокументувала розвідувальну активність кожного учасника агентурної групи “фсб” і затримала фігуранта, який діяв у Києві. Це чинний військовослужбовець Національної гвардії України. Свого часу він був водієм Іванцова, коли той служив в УДО України.

Йому повідомили про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми. Злочинні дії Дмитра Іванцова та його спільника у Криму кваліфіковано як держзрада. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочину. 

Visited 36 times, 1 visit(s) today
Close Search Window