Автор 10:19 Війна

Розікрали 12 мільйонів гривень оборонного бюджету

Збитки державі на 12 мільйонів гривень! СБУ викрила ділків, які розкрадали гроші на державних замовленнях. У березні 2022 року для серійного виготовлення відповідних деталей було укладено договір з машинобудівною компанією у Києві. Тоді колишній керівник держпідприємства та головний бухгалтер організували оборудку!

Вони штучно завищили вартість замовленої продукції, а отриману “різницю” вивели у тінь через підконтрольні комерційні структури. Нагадаємо, мова про 12 мільйонів гривень!

У 2023 році контррозвідка СБУ викрила посадовця та заблокувала “схему”. З того часу правоохоронці проводили низку експертиз.

“Наразі за матеріалами Служби безпеки та НАБУ повідомлено про підозру колишньому генеральному директору державного підприємства, його бухгалтеру та одному з ключових фігурантів «схеми» – очільник комерційної структури, через яку фігуранти виводили бюджетні кошти у тінь”,- повідомили в СБУ.

Їх злочинні дії кваліфіковано за трьома статтями.
Наразі керівника комерційної структури затримано у Києві. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Підозру отримав колишній помічник керівника державної компанії-підрядника та його спільник.

Також заочні підозри отримали екскерівник державної компанії-підрядника та його головний бухгалтер, які переховуються за кордоном. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. 

Visited 20 times, 1 visit(s) today
Close Search Window