Автор 11:56 Війна

У Курську ППО збила ракету над будинком, РФ звернулась в ООН, щоб засудити “український напад”, а західні ЗМІ пишуть, що “прорив” в Росію – приголомшливий

Шосту добу поспіль тривають бої в Курській області. Цієї ночі унаслідок роботи російської ППО ракета влучила у житловий будинок. На місці здійнялись пожежі. Попередньо, відомо про пʼятьох постраждалих.

Загалом цієї ночі Росія зазнала дронової атаки. Міноборони РФ звітує, що над 5 областями було збито 35 дронів і чотири ракети “Точка-У”, якими нібито Україна атакувала тамтешні об’єкти.

Тим часом російська омбудсменка Тетяна Москалькова вимагає у Верховного комісара ООН з прав людини засудити “варварський напад” на Курську область.

Чиновниця у своєму зверненні назвала атаку на Курську область проявом “тероризму з боку України” і вимагала “вжити заходів для недопущення грубого масового порушення прав людини”.

Кремлівська влада продовжує стверджувати, що “нічого критичного не відбувається”. Втім, наразі із прикордонних районів Курської області евакуювали вже понад 76 тисяч жителів.

Тим часом американське видання “The Hill” пише, що “прорив” на російську територію – приголомшливий. Науковий співробітник Стенфордського університету Томаш Блусевич вважає, що “Україна, ймовірно, покине Курськ”, але лише після того, як змусить Росію перекинути кілька бригад, які зміцнюють позиції на лінії фронту.

“Тепер їм треба рухатися. А росіяни з цим погано справляються. Вони погано справляються з логістикою. Це був блискучий крок України. Вона вже досягла величезного успіху, змусивши Росію перемістити свої війська, продемонструвавши, що Росія беззахисна в інших областях”,- говорить Томаш Блусевич.

Visited 204 times, 1 visit(s) today
Close Search Window