Автор 13:39 Війна

Чи можливо деокупувати Крим, чи реальний новий бунт у Кремлі та якою бачить перемогу очільник ГУР Буданов ?

“З військового погляду відвоювати Крим набагато легше, ніж Донбас, де понад 1000 км фронту та глибина понад 200 кілометрів”,- говорить Кирило Буданов відповідаючи на питання про деокупацію Криму в інтерв’ю для “Forbes”.

“У Крим є дві точки входу – з російського боку і з нашого: Кримський міст і сухопутний перешийок. Питання відвоювання – це наші фронтові операції: з російської сторони – шляхом руйнації комунікацій, з нашої – шляхом тиску. І тоді все – Крим ізольований”,- каже очільник Головного управління розвідки України.

Коментує Буданов і можливість нового бунту в Росії.

“Якщо говорити про умовні заколоти етнічних груп, для цього потрібен лідер на місці. Є хороший лідер, він знаходиться у нас, але набуває здібностей. Тоді можна про щось говорити. Само собою нічого ніколи не відбувається, бунт вагнерівців готувався дуже заздалегідь”, – Буданов.

Також він додав, що Україна знала про підготовку заколоту приватною військовою компанією “Вагнера” ще за пів року. Втім, сьогодні ж пориви до цього сценарію в Росії не спостерігаються.

Голова ГУР ще говорить про бачення перемоги України. “Моє бачення перемоги у цій війні: повне відновлення територіальної цілісності, вихід на кордони 1991 року, бо більшого буде складно досягти. Сподіваюся, що це обов’язково приведе до певних процесів всередині Росії.

Visited 72 times, 1 visit(s) today
Close Search Window