Автор 13:05 Війна

Випадки нового штаму коронавірусу зафіксували в Україні

Новий штам COVID-19 – FLiRT передається ще швидше, ніж попередні. Про це говорить головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

Мутований коронавірус почав активніше поширюватися і в Україні. Нараз зафіксовано три випадки хворих на новий штам FLiRT. Два випадки зафіксовано в Києві й один в Івано-Франківській області.

“Це є один з субваріантів, який попередньо характеризується тим, що він ще швидше передається від людини до людини й ще більшою мірою уходить від імунної відповіді, але загальні симптоми залишаються такі самі: підвищення температури тіла, переважно в перші дні захворювання, кашель, можуть виникати головний біль, біль в мʼязах”,- говорить Ігор Кузін.

За словами Кузіна, вакцина проти ковіду є в Україні в кількості пів мільйона доз, і вона доступна. Додає, що людина, яка немає бустерної дози знаходиться в більшій зоні ризику.

“Людина, яка має супутні неінфекційні захворювання, такі як цукровий діабет, надмірну вагу або серцево-судинні захворювання, або онкологічні захворювання, повинна отримати однократне щеплення. Це базовий курс вакцинації, і потім такій людині рекомендується щорічний один бустер. Для медпрацівників, працівників сфери обслуговування така сама рекомендація, враховуючи їхній професійний ризик і достатню кількість контактів”,- головний державний санітарний лікар.

Visited 78 times, 1 visit(s) today
Close Search Window