Автор 20:48 Війна

На Житомирщині Леніна “переліпили” в Шевченка

Аби не зносити пам’ятник Леніну, як того вимагає закон про декомунізацію, влада села Котлярка, що на Житомирщині перетворила його в скульптуру Шевченка!

Місцевий художник Володимир Герасимчук змінив підборіддя, замінив кепку на “Кобзар”, а піджак перетворив на пальто.

“Коли я побачила, що його от-от повалять, щось заболіло в душі. І відразу подумала: “А чому б його не переробити?”. Я звернулася до громади, підійшла до Володимира Григоровича Герасимчука і кажу: “Володю, ти його переробиш чи ні? Перероби, будь ласка, з Леніна на Шевченка”,- говорить в коментарі “Суспільному” завідувачка будинку культури.

Думки жителів села розділились. Комусь така ідея до вподоби, хтось не помічає різниці між тим, що було і в що перетворилось, є звичайно і ті, хто вважає цю ініціативу недоречною.

“Як на мене, це не дуже добре для вшанування постаті Тараса Шевченка. Очевидно, що громада в межах своїх повноважень може вирішувати, але питання художнього вираження та естетичних цінностей також повинні враховуватися. З цього погляду, це далеко не найкращий і не оптимальний спосіб як декомунізації, так і вшанування пам’яті Тараса Шевченка”,- говорить заступник голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак.

Visited 39 times, 1 visit(s) today
Close Search Window