Автор 08:42 Війна

Відстоює російські назви вулиць: мер Одеси оскандалився!

Одеський мер Геннадій Труханов розкритикував зміну назв вулиць, яку затвердила обласна адміністрація! За словами міського голови перейменування вулиць “обнуляє” Одесу.

“Виходячи з логіки “деколонізаторів”, ми маємо відмовитись від всього того, що зробило Одесу світовим брендом. Говорячи простою мовою – це “обнуляє” наше місто. Для скасування перейменування та збереження нашої історичної і культурної спадщини Одеська міська рада вимушена вжити всіх передбачених законом заходів”,- написав Труханов.

І це не все, далі Геннадій Труханов створив опитування на своєму Telegram-каналі. За результатами якого, нібито проти перейменування висловилися 95 278 людей, а 93 641 – за.

На цей випадок відреагував начальник Одеської обладміністрації Олег Кіпер. “Якщо комусь дуже кортить прогулюватися вулицями з імперськими/радянськими назвами – є Москва та Уфа, а не українська Одеса. В Одесі такого не буде”, – написав начальник Одеської ОВА.

“У нинішніх реаліях в українському місті не місце вулицям на честь людей, що отримували з рук Путіна медалі або співпрацювали з КДБ чи оспівували радянський союз з імперією. Сучасна українська Одеса – це про людей, про молодь, що ціною власного життя та здоров’я боронить незалежність, про сучасних діячів мистецтв, письменників, поетів”,- додав Олег Кіпер.

Visited 32 times, 1 visit(s) today
Close Search Window