Автор 17:26 Війна

Гучний скандал довкола тендерів на відбудову “Охматдиту”!

Підрядником з відбудови дитячої лікарні “Охматдит” обрали маловідому компанію із завищеними цінами! Розслідування провели журналісти проєкту “Наші гроші”!

Компанія-переможець із Запоріжжя “Буд-Технолоджі” оцінила вартість робіт у 307 мільйонів гривень, така сума є третьою за завищенням вартості з усіх 14 учасників– були пропозиції від 42 до 286 мільйонів гривень.

Тим часом у самій лікарні офіційно повідомили, що Благодійний фонд “Охматдит” проводив не тендер, а “приватний конкурс, організований із метою відкритого та добросовісного використання коштів, пожертвуваних громадянами”.

Зазначається, що час відбору у фонді лікарні проігнорували низку недоліків у пропозиціях компанії. Так, “Буд-технолоджі” передбачила оренду будівельної техніки, яку неможливо використати для робіт монтажу фасадів вище другого поверху.

“Найбільше грошей передбачили в компанії на ремонт фасадних композитних панелей “Reynaers” та оздоблення внутрішніх стін НР-панелями. Кожну із позицій в компанії оцінили на суму понад 100 мільйонів гривень, хоча конкуренти пропонували провести ці роботи за вдвічі нижчу ціну”, – пишуть розслідувачі.

Також журналісти зауважують, що статутний капітал компанії з Запоріжжя 5 тисяч гривень й участі у державних тендерах компанія не брала.

Visited 47 times, 1 visit(s) today
Close Search Window