Автор 09:55 Війна

“Хочеш миру – готуйся до війни”,- Валерій Залужний

“Насамперед воєн необхідно уникати! Але якщо війна все ж таки прийде, необхідно бути до неї готовим”,- про це сказав посол України у Великій Британії Валерій Залужний під час виступу в The Royal United Services Institute.

“Звертаючись до подій 2022–2024 років вже десятирічної війни України з Росією, треба чесно сказати людству – що саме відбувається і до чого людство має бути готовим. Вільні та демократичні нації та їхні уряди мають прокинутися й задуматися: як захистити своїх громадян та їхні країни”,- Залужний.

Залужний зазначив, що готовність до війни потрібно розглядати як комплекс заходів, який охоплює не лише суто військові аспекти, а й усі сфери діяльності держави. Найскладнішою і найважливішою складовою він назвав готовність суспільства, що ґрунтується на чесній і прозорій комунікації між урядом і людьми.

“Суспільство має погодитися тимчасово відмовитися від цілої низки свобод заради виживання. Сучасні війни, на жаль, тотальні. Вони потребують зусиль не лише армії, а й суспільства загалом”,- Валерій Залужний.

Visited 20 times, 1 visit(s) today
Close Search Window