Автор 08:07 Війна

Столтенберг підтримує удари ЗСУ  вглиб на території Росії по військових обʼєктах

Союзники, які передали Україні свою зброю, запровадили різні обмеження на її використання. Водночас деякі із них взагалі не висувають обмежень! Про це говорить генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. 

«Моя позиція – немає сумнівів у тому, що Україна має право атакувати законні військові цілі на території країни-агресора – Росії. Це чітко визначено міжнародним правом, оскільки це війна, яку Росія розпочала проти України, то Україна має право на самооборону, а це включає й удари на території агресора. Для мене це абсолютно ясно»,- коментує Столтенберг. 

Він додав, що «під час бойових дій, які тривали на території України, Сили оборони все одно завдавали удари за умовною лінією фронту по цілях РФ, що були розташовані на українській землі». 

«Але у випадку з Харківщиною лінія фронту і кордон РФ майже збігаються, як тут очікувати, що Україна не буде атакувати артилерію або аеродроми, які розміщені по інший бік фронту і відповідно кордону. Тому я вітаю рішення союзників, які відкрили можливість більшого використання зброї для ударів по цих цілях»,- говорить генеральний секретар НАТО.

Visited 25 times, 1 visit(s) today
Close Search Window