Автор 21:56 Війна

Орбана таки покарають за поїздку до Москви!

Премʼєр Угорщини не зможе уникнути наслідків після несанкціонованої поїздки до Росії та Китаю. Юридична служба Європейського Союзу заявила, що дипломатичні контакти Віктора Орбана- країни, яка наразі головує у ЄС, суперечать внутрішнім договорам Євросоюзу. Про це пишуть журналісти «Financial Times».

Орбан зловжив цим статусом, щоб надати своїй зустрічі з Путіним більше ваги. Так, голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що візит Орбана до Москви неприйнятний.

«Прем’єр Угорщини підтримав негайні мирні переговори для припинення війни, що є прямим порушенням заявленої політики ЄС і НАТО про те, що без України не може бути жодних подібних обговорень. Такий спосіб роботи є неприйнятним»,- Шарль Мішель.

Посадовці ЄС уже висунули ідею позбавлення Угорщини права головувати в ЄС. За другим варіантом дії Орбана можуть обмежити на час правління під час головування Угорщини в Європейському Союзі.

«Настав час припинити негідне президентство Віктора Орбана, який головує в Раді ЄС. Його уявна миротворча місія є загрозою безпеці, його ізольована комунікація є лише димовою завісою для його власних інтересів»,- говорить лідерка ліберальної групи в Європарламенті Валері Хаєр.

Visited 40 times, 1 visit(s) today
Close Search Window