Автор 20:20 Війна

Мріяв про Олімпійські ігри: через удар в Києві загинув маленький спортсмен, його сестра та матір

Рятувальники з-під завалів дістали 12 загиблих в потрощеному через обстріл будинку в Києві під час вчорашнього обстрілу столиці. Серед жертв Зоряна Симанюк та її діти – 11-річний Максим і 9-річна Анастасія. Того злощасного ранку батька сім’ї не було вдома, тому він залишився живим.

«Ми їдемо на збори, Максим мав їхати з нами, але вчора він загинув», – говорить тренер загиблого Максима. Хлопчик декілька років займався карате та мріяв про підкорення світових спортивних майданчиків. 

«За цей час він уже встиг взяти участь і виграти клубні змагання, почав виступати на Всеукраїнських змаганнях, і також успішно. Ми з ним із самого початку домовилися, що зробимо все для того, щоб він зміг хоч раз потрапити на Олімпійські ігри. І ми до цього йшли. Хоча йому всього 11 років, але він за що не брався, обов’язково доводив до кінця. Він мав справжній спортивний характер, хоча сам дуже скромний хлопець»,- розповів про Максима тренер з карате. 

Родина переїхала до Києва з Тернопільської області, а рідні загиблих кажуть, що матір мріяла про хороше життя для своїх дітей та намагалась дати малечі хороші можливості. 

«Зоряна працювала у супермаркеті. Вона любила готувати і завжди прагнула, щоб у дітей було світле майбутнє і більше можливостей у житті. Тому вони з чоловіком переїхали до Києва. Максим займався карате, любив футбол, природу, був дуже здібним хлопчиком. Настя займалася гімнастикою, вона була дуже привітною, мамина донька»,- розповідає родичка сімʼї.

Visited 362 times, 1 visit(s) today
Close Search Window