Автор 07:40 Війна

«Відмазали» родичів від мобілізації, використавши дітей-сиріт!

Шокуюче викриття посадовців соціального центру у Києві! Службовці використали дітей-сиріт, щоб відправити своїх родичів за кордон. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

У 2022 році 20 осіб евакуювали 68 вихованців київського Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 до колишнього молодіжного табору у Німеччині.

«Виявилося також, що з початку евакуації було 55 дітей, але відповідно до наказу директора Центру до Німеччини евакуювали 68. Де взялися і поділися 13 зайвих» дітей моніторингова група поки не встановила»,- Лубінець.

За його словами, деякі з цих «супроводжуючих» стали працівниками установ лише за день до відрядження.

«Супроводжуючі опинилися за межами країни, вони одразу ж звільнилися і більше до України не повернулися. Проте керівництво вищевказаних установ не повідомляло про це на нарадах чи у звітах, а керівники продовжили їздити у робочі відрядження до Вупперталю на зустріч до своїх близьких родичів під виглядом робочих питань»,- Дмитро Лубінець.

Відповідні скарги уповноважений Верховної Ради з прав людини направив до Офісу Генпрокурора, Національної поліції, Мінсоцполітики, Нацсоцсервісної служби, КМДА.

Visited 17 times, 1 visit(s) today
Close Search Window