Автор 21:05 Війна

Російські злочини не мають меж: на Донеччині окупанти стратили українського бійця! 

Загарбники жорстоко вбили українського воїна в Донецькій області. Російські командири наказали своїм солдатам не брати в полон українських бійців, а натомість одразу страчувати. Факт обезголовлення зафіксували оператори БПЛА ЗСУ під час аеророзвідки. Про випадок повідомив генпрокурор України Андрій Костін. 

«Це жахливе варварство, якому не місце у 21-му сторіччі. І це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор – не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму. Ці злочинні накази були віддані на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ»,- Костін.

На цей моторошний й надзвичайно жорстокий випадок відреагував і Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. 

«Це свідома і цілеспрямована політика агресора. Такі звірства відбуваються постійно – нелюдське ставлення до полонених, страти для залякування. Це не просто порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, це намагання зламати всю архітектуру світового порядку»,- Лубінець.

Visited 118 times, 1 visit(s) today
Close Search Window