Автор 15:30 Війна

“Важкий шлях до сина тривалістю у 27 місяців полону”: історія незаконно ув’язненої українки в Росії

“Я мала вижити, щоб знов обійняти свою дитину”, — Наталія Мануїлова. Жінка 31 травня повернулась на Батьківщину після місяців полону в Росії. Наталія керувала їдальнею, бувши сержантом ОЗСП «Азов». Продовжувала працювати навіть під час бомбардувань, коли бойові дії перенеслись на “Азовсталь”.

Під час команди негайної евакуації жінок з меткомбінату, Наталія негайно вирушила до свого сина. “Якось уранці до нашого помешкання вдерлися російські військові, – згадує вона. – Одягнули мішка на голову, скрутили руки та відвезли до Донецького СІЗО. І знов хвилювання за дитину, знов невідомість про його долю”, — згадує жінка.

Дитину Наталії родичі змогли вивезти з окупованої території. Тим часом у російській неволі жінка провела 27 місяців, її тримали у клітці, вона бачила страждання наших полонених під час катувань.

І тільки після обміну жінка нарешті побачилась із рідним сином. Хлопець же весь цей час фільмував своє життя, щоб показати мамі після її повернення, щоби бодай так надолужити втрачені роки.

Visited 26 times, 1 visit(s) today
Close Search Window