Автор 17:46 Війна

В Україні зростуть ціни на хліб! Наскільки та в чому причина ?

Відключення енергетики в пекарнях суттєво вплине на ціну хліба! На сьогодні, кажуть фахівці, ситуація досить критична. Більшість підприємств хлібної галузі мають статус критичної інфраструктури, тому не повинні бути відключені від електромереж. Утім підприємства всеодно відключають від електрики. Про це каже президент «Всеукраїнської асоціації пекарів» Юрій Дученко. 

За його словами, галузі не підходять і графіки відключення, оскільки це перериває технологічний цикл. Так, якщо відключення триває 2 години, то графік випуску хліба та хлібобулочних виробів зміститься на 8 годин. 

Сьогодні вже можна говорити про здорожчання хліба вже на 10%, а в наступні місяці – ще на 20%, – каже Дученко. Ще додає, чималою проблемою є і нестача робочої сили та зерна. 

«Не розумію, як ми будемо працювати до нового врожаю. Нам терміново потрібно говорити з усіма учасниками процесу, під егідою профільного міністерства підписувати меморандум з аграріями та експортерами, адже борошномели на сьогодні вже не можуть знайти зерна, щоб сформувати помольні партії. Саме борошно піднялося також у ціні на 25-30%»,- Юрій Дученко.

Visited 93 times, 1 visit(s) today
Close Search Window