Автор 19:49 Війна

США продовжують інвестувати в економіку України та працюють над посиланням систем ППО! 

Вашингтон працює над тим, щоб посилити українську протиповітряну оборону, щоб захистити небо над Україною. Про це каже радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван. Утім за його словами, важливо і розвивати економіку країни.

«Але з іншого боку, ви не можете воювати у війні, загарбницькій війні, яку почав і веде ваш сусід на вашій території, якщо ви не маєте економіку, щоб створювати ресурси, аби утримувати ваших солдатів на лінії фронту»,- Салліван.

Через те, що Україна не може чекати на завершення війни, щоб розбудовувати свою економіку, тож США інвестують у розвиток української економіки вже зараз. Тому Вашингтон виділив Києву 60,84 мільярда для України.

З них 23,2 мільярда буде використано для поповнення запасів американської зброї, що була надана ЗСУ, 11,3 мільярда підуть на фінансування поточних військових операцій США в регіоні, 13,8 мільярда виділено на закупівлю передових систем озброєнь та іншого оборонного обладнання, а 9 мільярдів економічної допомоги українському уряду у позику.

Visited 10 times, 1 visit(s) today
Close Search Window